تبلیغات
غذا - مایکروویو (مایکروفر )یخ زدایی

مایکروویو (مایکروفر )یخ زدایی

شنبه 30 اردیبهشت 1391 06:33 ب.ظنویسنده : بهرام بهرام

 

برای هر ماده غذایی فریزر بهترین زمان مصرف، حداکثر تا قبل از رسیدن به نصف زمان مورد نظر برای نگهداری آن در فریزر است؛ مثلاً مدت ماندگاری انواع ماهی های بدون چربی ۴-۶ ماه است، که بهترین زمان مصرف آن ۳ ماه پس از تاریخ فریز کردن آن است.
پس بهتر است هنگام بسته بندی مواد غذایی، روی آن برچسب تاریخ بچسبانید تا هنگام مصرف بدانید چقدر از زمان فریزر کردن آن گذشته است.

یخ ها را با دقت آب کنیم

برای این که به مواد غذایی فریزری آسیب نرسد و ارزش غذایی آن ها از بین نرود، یا بعد از خارج کردن از فریزر به صورت صحیح یخ این مواد غذایی را آب کرد و بعد آن ها را مصرف کرد.
سه روش برای این کار وجود دارد، یخ زدایی در یخچال، یخ زدایی در آب سرد و یخ زدایی با مایکروویو.
* در شیوه یخ زدایی در یخچال ۲۴ ساعت قبل، باید بسته گوشت را از فریزر به یخچال منتقل کرد. بسته را نباید باز کرد یا روی آن نمک پاشید تا زودتر یخ آن باز بشود. این کارها به شدت به ماده غذایی آسیب می رساند.
* در یخ زدایی با آب سرد باید بسته غذایی بدون آن که از کیسه خارج شود، داخل آب سرد قرر بگیرد. آب باید هر نیم ساعت یک بار عوض شود تا بسته غذایی ما موقع باز شدن یخ آن در آب سرد باشد. در غیر این صورت عوامل بیماری زای احتمالی موجود در ماده غذایی شروع به فعالیت کرده و ماده غذایی را آلوده می کنند.
* برای یخ زدایی با مایکروویو هم باید بر اساس دستور آن عمل کنید. فقط لازم است دما را به دقت تنظیم کنید تا ماده غذایی به جای یخ زدایی، نیم پز نشود. در ضمن باید موادی را که توسط مایکروویو یخ زدایی شده سریع مصرف کنید.
* از نمک زدن، باز کردن بسته های غذایی برای سریع تر کردن یخ زدایی آن ها، گرفتن آن ها زیر آب جوش، باز کردن بسته و قرار دادن آن ها در محیط اتاق یا داخل آب گرم و به طور کلی هر حرکتی که باعث تغییر ناگهانی دمای بسته می شود. جداً خودداری کنید.
یخ زدایی با مایکروویو یکی از راحت ترین و سریع ترین روش هاست. در زندگی امروزی که معمولاً خانم ها نیز شاغل می باشند و فرصت لازم برای آشپزی ندارند استفاده از مایکروویو می تواند برای آن ها بسیار مفید باشد.
در یخ زدایی با مایکروویو چند نکته را باید بدانیم: مطلب اول این که قدرت مایکروویو ها در برنامه های یخ زدایی معمولاً بین ۲۵ تا ۳۵ درصد تنظیم کنیم که البته در دستگاه های جدید این برنامه توسط کارخانه سازنده در حافظه دستگاه برنامه ریزی شده است. مطلب دوم این که پس از طی نیمی از زمان ماده منجمد را در دستگاه زیر و رو کنیم و مجدداً دستگاه را روشن کنیم تا عمل یخ زدایی بهتر انجام بگیرد که در اکثر این دستگاه ها سیستم هشدار برای این کار تعبیه شده است.

مقایسه روش مایکروویو و روش های معمولی حرارت دادن

در روش های حرارت دادن معمولی مانند روش استفاده از شعله، تماس مستقیم با صفحه داغ و غیره است. منبع حرارتی باعث می گردد که مولکول ماده غذایی از قسمت سطحی به سمت داخل به ترتیب گرم شوند. در این نحوه گرم کردن درجه حرارت گرادیانت تولید شده و سطح خارجی ماده غذایی قبل از گرم شدن قسمت داخلی، سوختگی پیدا می کند. در این روش تا چندین سانتی متر در عمق مواد غذایی منتشر شده، تمام قسمت های آن یکنواخت گرم می شود. در اثر این سرعت انتشار، رطوبت به حالت جوش از ماده غذایی تبخیر می گردد.
سپس بخار ایجاد شده به صورت هدایت، مولکول های جامد را گرم می کند، تا وقتی که آب آزاد وجود داشته باشد، به بخار تبدیل شده، درجه حرارت ماده غذایی بیش از درجه حرارت آب نمی شود. در نتیجه به علت شرایط فوق، برشته شدن سطحی در این روش حرارت دادن به وجود نمی آید. در تولید نان، طبخ گوشت و مواد غذایی مشابه که کیفیت آن ها با سوخاری و قهوه ای شدن مقبولیت بیشتری پیدا می کند، در روش حرارت دادن با امواج مایکروویو، این حالت به وجود نمی آید. در فرآیندهایی که نیاز به پوسته و قهوه ای شدن داشته باشند، بعد از استفاده از مایکروویو از یک روش توأم دیگر نیز استفاده می شود.

نکاتی چند در مورد مایکروویو:

۱ـ در فرهای مایکروویو برق ورودی که ۲۲۰ ولت است توسط یک مبدل ولتاژ به برق ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ ولت تبدیل می شود سپس قطعه ای با دریافت این ولتاژ زیاد، امواج مایکروویو را با فرکانس ۲۳۵۰ میلیون هرتز تولید می کند.
۲ـ امواج توسط لوله های خاصی به نام موج بر به داخل محفظه فر، هدایت و در آن ساطع می شود. موج ساطع شده در صورت برخورد با مواد غذایی جذب و تبدیل به حرارت می شود.
۳ـ گرم کردن شیر و غذا توسط فرهای مایکروویو این مزیت را دارد که به قند و پروتئین موجود آن ها آسیب نمی رسد و همچنین ویتامین ها نیز کمتر از بین می روند.
۴ـ در عین حال مدت زمان طبخ غذا در فرهای مایکروویو کوتاه است.
۵ـ در استفاده از فرهای مایکروویو افزودن آب به مواد ضروری نیست.
۶ـ پخت سبزی ها در فرهای مایکروویو به مدت کوتاه (به جای آب پز کردن آن ها در مدت طولانی) سبب حفظ بیشتر مواد غذایی موجود در آن ها می شود.
۷ـ در مراحل پخت با این اجاق ها، کیفیت پروتئین های غذا بهتر از روش های دیگر حفظ می شود.
۸ـ مزیت مهم دیگر این روش این است که در طبخ نیازی به افزودن روغن نیست.


آخرین ویرایش: - -

 
دوشنبه 13 شهریور 1396 07:36 ب.ظ
Hello! I know this is kind of off-topic but I needed
to ask. Does running a well-established website like yours require a lot of work?
I'm brand new to operating a blog but I do write in my diary daily.
I'd like to start a blog so I can easily share my own experience and
feelings online. Please let me know if you have any kind of ideas or tips for brand new aspiring blog owners.

Appreciate it!
دوشنبه 5 تیر 1396 01:06 ق.ظ
بسیار core از خود نوشتن در حالی که ظاهر شدن
دلنشین در آیا نه حل و فصل بسیار خوب با من پس از برخی از زمان.
جایی درون پاراگراف شما در واقع قادر به من مؤمن اما فقط برای بسیار در حالی که کوتاه.
من با این حال کردم مشکل خود را با
فراز در مفروضات و یک خواهد را خوب به پر کسانی که معافیت.
در این رویداد شما که می توانید انجام من
می بدون شک تا پایان مجذوب.
چهارشنبه 30 فروردین 1396 04:38 ق.ظ
I was curious if you ever considered changing
the page layout of your site? Its very well written;
I love what youve got to say. But maybe you could a little more
in the way of content so people could connect with it
better. Youve got an awful lot of text for only having one or
2 images. Maybe you could space it out better?
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر